Business coaching témáink, és ami miatt érdemes velünk dolgozni

Újrakezdés
  • ...ami adódhat nőknél a szülés utáni helyzetből, amikor más típusú munkát vagy munkakört akar valaki végezni; vagy
  • nemtől függetlenül olyan helyzetekben, amikor elmúlt a motiváció X évnyi munkavégzés után és szeretne valami újba fogni, esetleg alkalmazottból szabadúszó vállalkozásba belevágni valaki;
  • egy trauma kényszerítette rá az illetőt az újrakezdésre.
Kiégés (burn-out)

...ami adódhat önsanyargatásból, egy megfelelési kényszerből vagy saját magunkat nem látva egyfajta objektivitás hiányából. Gyakran túl későn veszünk észre tüneteket, ami az egészségünk rovására megy.

Kommunikációs készségek fejlesztése

...ez gyakran akkor tűnik fel fejlesztendő területként, amikor már a sokadik ember megy el a cégtől egy rossz vezető vagy a csapatban lévő, gyakori konfliktushelyzetek miatt; vagy olyankor, amikor vezetőként/munkatársként képtelenek vagyunk saját igényeinket megfelelően kommunikálni és mások igényeit megfelelően meghallani és emiatt egyfajta ellenállásba ütközünk rendszeresen.

Vezetői kompetenciák fejlesztése

...ami jelentheti mások motiválását, a delegálást, a megfelelő időgazdálkodást (új vezetőként) vagy a munka-magánélet egyensúly felborulását; de idetartozik az önbizalom, a saját magam motiválása, az önérvényesítés, önbecsülés, a stresszkezelés, a kommunikációs készségek és a csapatvezetés mikéntjeinek témakörei is.

Startup válllalkozások vezetői és egyéni vállalkozók coachingja

...a startup vállalkozások vezetéséből fakadó kihívásoknak segítünk megfelelni a delegálás, a tárgyalástechnika, a stresszkezelés, az értékteremtő üzletfejlesztés, az időgazdálkodás, prioritásmenedzsment, az értékesítés, a marketing és az üzleti modell finomításának témakörein keresztül.

Team coaching – egy csapat vagy csoport céljainak elérése

Számos olyan témát segítünk csoportban vagy csapatban megbeszélni, melyeket egyéni coaching során is kínálunk. Ha inkább ez passzolna a személyiségéhez, válasszon Csoportos Coaching oldalunkról!

Coaching és szervezetfejlesztés széles eszköztára

Business Coach vs. Life Coach

Coach kollégáink részben az ezen a honlapon látható üzleti témákban dolgoznak, azonban kár lenne eltitkolni, hogy mindenki jártas a magánélet - 'life coaching' - coacholható témáiban is.  Tapasztalatunk alapján ritkán fordul elő, hogy egy-egy munkahelyi coacholandó terület, helyzet vagy probléma ne lenne hatással ügyfelünk magánéletére (pl. a párkapcsolat, az időgazdálkodás, a munka-magánélet egyensúlya, a priorizálás vagy a vezetői szerepek).

Co-working és hatékonyság

A Co-Working és a hatékony üzleti modellekben hiszünk, ezért hoztuk létre csapatunkat a jelenlegi formációban.  Nem tartunk fenn drága irodát, ellenben könnyen elérhetőek vagyunk és ügyfeleinket kiszolgálva megyünk el hozzájuk tréningeket és workshopokat tartani; illetve kínálunk rugalmas - az ügyfelek igényeihez igazodó - helyszíneket az egyéni coaching folyamatok során.

Sokszínűség és széleskörű piaci ismeretek

Más-más tapasztalattal bírunk, amely sokszínűségünket és széleskörű piaci ismereteinket garantálják csapatként.  Ez azért lehet fontos ügyfeleink számára, mert sokszor az eredeti coacholandó téma átvált egy másik területre is, amelyhez gyakran kell új business coach szakembereket bevonni.  Mi egymásra támaszkodva könnyen tudunk ilyen igényekhez is alkalmazkodni, hogy a munka hasonló minőségben és színvonalon folytatódhasson tovább.

A Coachok Szakmai Szövetség tagjai vagyunk

A Coachok Szakmai Szövetség tagjai vagyunk, ez hozott minket össze.  Ennek előnye ügyfeleink számára, hogy a coaching szolgáltatásaink színvonala egyformán magas.

Business coach, tréner, tanácsadó csapat

Csapatunk tagjai nem csak coaching tudással és végzettséggel, hanem gyakran tréneri és tanácsadói tapasztalattal is rendelkeznek, melyet átlagosan 15-20 évnyi piaci munkatapasztalat tesz hitelessé minden tagunknál.

e

SMART Business Coachok

Hogy mitől SMART? Mert amit kínálunk, az Specifikus, eredményeink Mérhetőek, ügyfeleink számára Attraktívnak gondoljuk, ha van egy elérhető, de kihívást jelentő cél;  szolgáltatásaink és coaching folyamataink a Realitás talaján mozognak; ...és mint minden coaching folyamatban, itt is fontos az időszerűség és az időzítés, azaz a Tempó tartása a célok eléréséhez.

R

Versenyelőny

Hiszünk abban, hogy sokféleségünk versenyelőny.  Minden ügyfelünket arra bíztatjuk, hogy a számára aktuálisan fontos témát megkeresve, válasszon hozzáillő coachot.