introvertalt-vezetokF. Kiss Marianna bejegyzése

Nagy örömömre szolgálnak az olyan témában végzett kutatások, mint amiről Eilen Aron Szuperérzékenység vagy Suzanne Cain Csend című műve szól. Utóbbi mű részletesen foglalkozik a C.G. Jung által bevezetett introvertált személyiségtípussal1, akinek az extrovertáltaknak kedvező világban kell ma helyt állnia.

Kutatások2 szerint az emberek harmada-fele ebbe a kategóriába tartozik, tehát meglehetősen sokakat érintő témáról van szó. Ha nem is mi magunk, de a környezetünkben ezek szerint minden második-harmadik ember introvertált, vagyis kevesebb inger mennyiségtől érzi jól magát a bőrében.

Akik ebbe a típusba tartoznak, őket megnyugtathatják az ilyen olvasmányok, hiszen talán

  • eddig maguknak se merték bevallani, hogy bizony egy jó hangulatú társas összejövetelről hazavágyódnak olvasni vagy
  • hamar lemerülnek az őket érő ingermennyiség miatt, ha nyitott légterű irodában kell 30 másik kollégával együtt dolgoznia
  • stressz-forrást jelent, ha felületesen kell csevegniük másokkal
  • kakukktojásnak érzi magukat attól, hogy szerények, visszahúzódók ebben az alapvetően harsány világban

Ezek a könyvek érvényt szereznek ezeknek az embereknek és erősségeiknek rohanó, zajos és versengő világunkban, ahol „az ideális én rajong a társas életért, mindig és mindenhol a legjobb akar lenni, … cselekszik az elmélkedés helyett, …, jó csapatjátékos, és társaságban éli az életét”. A szerző szerint a tehetséges magányosokat csak abban az esetben tolerálja a világ, ha tevékenységükből végül mesésen meggazdagodnak.3

Miért jó az introvertált típus (is) vezetőnek?

Amellett, hogy személyiségükből fakadóan jobb megfigyelők, alaposabban felkészülnek minden feladatra és mélyebben kielemeznek különböző problémákat és helyzeteket4, valamint kitartóbbak az extrovertált embereknél, ha kezdeményezőkészséget várunk el a beosztottaktól, abban is ez a típus képes nagyobb hatékonyságot felmutatni vezetőként.

Mivel nem próbálja meg uralni a társalgást egy introvertált, ezért nagyobb arányban hallgatja meg (és próbálja ki) beosztottai javaslatait, akik ezáltal még inkább motiválttá válhatnak arra, hogy újabb és újabb ötletekkel álljanak elő és így akár egy „proaktivitási spirál” is ki tud alakulni az introvertált ember által vezetett csoportban.5

 Ha bárki is felismeri, hogy introvertált, mégis hogyan tud érvényesülni?

  • Tudni kell működtetni a legalapvetőbb extrovertált készségeket, ha a helyzet megkívánja: mások előtt beszélni, kapcsolatokat kötni, érdeket képviselni.Ezeket a képességeket, ugyanúgy, mint bármely más képességet, lehet fejleszteni.
  • Fel kell készülni ilyen helyzetekre egészen addig, ameddig készség szintjén nem működik. Ehhez meg lehet kérni a környezetünkben élőket, illetve a munkatársainkat, hogy előre értesítsenek programokról, feladatokról.
  • De még amikor már gördülékenyen is megy ezeknek a képességeknek az alkalmazása, érdemes visszavonulni és ki-ki preferenciájától függően egyedül vagy másokkal töltött minőségi idővel, hobbyval (a kényelmi pontján, ahol se nem unatkozik, se nem túlingerelt vagy szorongó7) ellensúlyozni az „ál-extrovertáltságot”.

1Carl G. Jung: Lélektani típusok (Scolar Kiadó, 2010)

2Susan Cain: Csend (19. oldal)

3Susan Cain: Csend (20. oldal)

4http://karrier-boldogsag.hu/miert-leszek-jo-vezeto-ha-introvertalt-vagyok/

5Susan Cain: Csend (97-102. oldal)

6http://bozsarcoaching.hu/2013/09/28/csendes-vezetok/

7Susan Cain: Csend (203. oldal)